مقاله وضعیت اشتغال در جهان سوم

مقاله وضعیت اشتغال در جهان سوم مقاله وضعیت اشتغال در جهان سوم

دسته : -پژوهش

فرمت فایل : word

حجم فایل : 15 KB

تعداد صفحات : 13

بازدیدها : 288

برچسبها : دانلود مقاله

مبلغ : 3000 تومان

خرید این فایل

مقاله وضعیت اشتغال در جهان سوم

بررسی وضعیت اشتغال در جهان سوم

مقدمه

نرخ بیكاری بهترین راه شناخته شده در ارزیابی بازار كار و یكی از مواردی است كه در بسیاری از كشورها بسیار بدان پرداخته شده است.

نرخ كل بیكاری در سالهای اخیر در هفت كشور الجزایر، یوگوسلاوی، ماسارونیا ، مراكش ، نامبیا ، صربستان، مونتنگرو و كرانه باختری و نوار غزه نرخ بیكاری بیش از 20 درصد در سالهای اخیر بوده است.

اطلاعاتی كه بعد از سال 1995 وجود دارد، نشان می دهد كه 50در صد از كشورها با افزایش میزان بیكاری مواجه شده اند و 50 درصد دیگر با كاهش بیكاری .

-ILO نرخ بیكاری در بین زنان و مردان در سال 1990و 2001. برای جلوگیری از محدودیت های موجود و برای مقایسه آمارهای تمامی كشورها، می توان بر اساس برخی از الگوهای ILO هر یك از كشورها را به صورت جداگانه مورد بررسی قرار داد.این مقایسه ها نشان می دهد كه میزان بیكاری زنان و مردان در بین سالهای 1990 و 2000 در فنلاند ،آلمان ،ژاپن،و سودان افزایش یافته، در حالیكه در استرالیا ،كانادا، ایرلند، هلند، نیوزیلند، نوروژ، اسپانیا، و ایالات متحده با كاهش روبرو بوده است.

طرح مسئله

وضعیت اشتغال در ایران طی سالیان گذشته و اکنون چگونه است ؟ در دیگر کشورهای جهان سوم چه وضعی وجود دارد ؟ کشورهای ÷یشرفته چه سیاستهایی علیه بیکاری به کار بسته اند ؟ کشورهای جهان سوم برای جلوگیری از مهاجرت نیروهای کار جوان چه تمهیداتی باید اتخاذ کنند ؟

سوال اصلی

کشور های جهان برای نیروی کار جوان خود چه سیاستهایی را تدوین کرده اند؟

 سازماندهی مراکز حمایت از کارگران و  بیکاران در دنیا به چه شکلی است ؟

چرا بعضی از کشورها برای کسب و کار مناسب تر شده اند ؟

...

مقایسه وضعیت نیروی کار در برخی از کشورها

در این گزارش که بر مبنـای آخرین نتایج منتشر شده از طرف سازمان بین‌المللی کار (International Labour Organization – ILO) تهیه شده است، نرخ فعالیت و نرخ بیکاری در برخی از کشورهای آسیایی، اروپایی و دیگرکشورها، با هم مقایسه گردیده است. این مقایسه از سال 2000 تا 2005 (آخرین اطلاعات در دسترس) صورت گرفته است.

جدول 1، نرخ فعالیت[1] در برخی از کشورها در سال 2005 را نشان می‌دهد. ایران دارای یکی از کمترین نرخ‌های فعالیت در میان این 28[2] کشور می‌باشد. نرخ فعالیت در ایران در سال 2005 برابر 6/46 درصد است که کمی بیشتر از نرخ فعالیت در کشور آذربایجان که دارای کمترین نرخ فعالیت است، می‌باشد. در بین کشورهای اروپایی در این جدول، ترکیه و ایتالیا با نرخ فعالیت به ترتیب برابر با 3/48 درصد و 2/49 درصد دارای کمترین نرخ فعالیت می‌باشند. در بین کشورهای آسیایی در این جدول، قطر، تایلند و اندونزی به ترتیب با 1/77 درصد، 7/73 درصد و 0/68 درصد، دارای بیشترین نرخ فعالیت می‌باشند.

نرخ فعالیت مردان در ایران (8/73 درصد) در مقایسه با دیگر کشورها در حد متوسط قرار دارد. در بین کشورهای آسیایی در این جدول قطر با 7/91 درصد و اندونزی با 6/85 دارای بیشترین نرخ فعالیت مردان و آذربایجان با 2/49 درصد و بحرین با 5/64 درصد دارای کمترین نرخ فعالیت مردان هستند. نرخ فعالیت مردان در دیگر کشورها که در این جدول آمده است اکثراً بین 60 درصد تا 70 درصد می‌باشد.

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید